Tag

, ,

I Turdìdd’

Ci vònn:

Quattr’ cucchjiàr’ ‘i zùcchur’, rua bicchèr’ r’uògliu r’alìvr’,‘nu bicchèr’ ‘i vin’ russ’, miènz’ chil’ri mèl’, riavulìcch’ e farina q.b.

*****

‘Nta ‘ na cassaròla mìnt’a vùdd’ ‘u zùcchur’, l’uògliu r’alìvr’ e lu vin’ e quànn’

vùdd’, arràssal’ ru fuch’ e fàll’ rifriddà. Pù, mìntic’ tanta farina quanta si ni piglia e ‘mpasta supa ‘nu taglièr’.

Piglia cchi man’ ’nu pizzarrièdd’ a vòta, stricàl’ supa ‘nu cannìstr’, capisùtta, e frjil’ ‘nu poc’ a vota e ropp’ fritt’ mìntil’‘nta zuppèra. ‘Nta ‘na frissùra, squàglia ‘u mel’ sùpa a fuoch’ vàsciu e ‘mpruscinìacì, ar’un’ ar’un i turdìdd’. Quann’ si su cuòtt’ i càcc’ cu ‘na furcìna e facc’ ‘na bèdda furfutèddata ri riavulìcch’.

 

‘A Giurgiulèna

Ci vònn:

‘Nu chil’ e mmiènz’ ‘i giurgiulèna, 250 gr. ‘i mèl’, 250 gr. ‘i zùccur’, 250 gr. ‘i miènnul’ ‘mpurnàt’ e fàtt’ a ‘ntopparèdd’ e ‘nu purtuàll’.

*****

Annètta e lava ‘a giurgiulèna, e pù mìntala ar’asciuttà sùpa ‘nu surviètt’ pulìt’.

Quann’ s’è asc-ciuttàta ben’ ‘mpùrnala pi falla còc’ ‘nu poch’, pù mìntala ‘nta ‘na cassaròla cu mèl’, ‘u zùccur’ e li miènnul’ e riminìa pi cinch’, sìa minùt’ e pù abbùcca tutt’ sùpa ‘na lastra ‘i marm’ affùsa c’uògliu.

Cu ’nu purtuàll’ tuòst’ e affùs’ , ammàcca chiàn’ chiàn’ i sùpa a giurgiulèna pi

la fà apparà e pi falla rivintà àuta ‘nu par’ ri cintìmetr’.

Cu ‘nu curtièdd’ grànn’ taglia viàt’ ‘a giurgilèna a rùmb’ prìma ca s’intòsta e man man’ mìntil’ ‘nta ‘nu piàtt’ e i supa facc’ ‘na bedda spasèra i diavulìcch’

Annunci